Samsung heeft problemen met de Engelstalige stemfunctie van assistent Bixby, omdat het bedrijf te weinig data hiervoor heeft verzameld.

Dat vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan The Korea Herald. Op het moment kan de assistent alleen in het Koreaans worden aangesproken. Stemherkenning in andere talen werkt nog niet.

"Het toevoegen van andere talen aan Bixby duurt langer dan verwacht", aldus de woordvoerder. "Dat komt voornamelijk door een gebrek aan ingezamelde big data."

Eind mei bleek het bedrijf al te worstelen met de Engelstalige versie van Bixby. Toen zeiden bronnen dat Bixby moeite had met grammatica en zinsstructuur.

Logistiek

Een nieuwe anonieme bron zegt dat de locaties van Samsung’s Bixby-kantoren ook voor vertraging zorgt. De Engelstalige versie van Bixby zou in de Verenigde Staten worden ontwikkeld, maar dit Amerikaanse team moet rapporteren aan het Zuid-Koreaanse hoofdkantoor. Hierdoor zou het project traag verlopen.

Uit recente geruchten blijkt dat Samsung werkt aan een slimme speaker met Bixby-ondersteuning. Dit apparaat moet dan concurreren met onder andere de Google Home, Amazon Echo en de HomePod van Apple.