De Galaxy Note 8 verschijnt mogelijk in september voor 999 euro. Daarmee zou het Samsungs duurste smartphone tot nu toe zijn.

Dat schrijft techjournalist Evan Blass op VentureBeat. Blass lekt vaker kloppende informatie uit over toestellen die nog niet op de markt zijn.

De techjournalist maakt ook specificaties over de nog onaangekondigde Galaxy Note 8 bekend. Zo krijgt de telefoon volgens hem een 6,3-inch scherm dat meebuigt in de schermranden. Het amoled-display heeft een beeldverhouding van 18,5 bij 9 en een 4K-resolutie.

Dubbele camera

De Galaxy Note 8 zou de eerste telefoon van Samsung zijn met een dubbele camera op de achterkant, voorzien van 12 megapixel-sensoren en optische beeldstabilisatie. De lenzen worden volgens Blass horizontaal geplaatst. De vingerafdruksensor komt op de achterkant.

Verder wordt het toestel mogelijk voorzien van een Snapdragon 835-processor van Qualcomm of van Samsungs eigen Exynos 8895 en krijgt de telefoon 6GB aan werkgeheugen. De accugrootte beslaat volgens het lek 3300mAh.

Blass schrijft dat de Note 8 voor 999 euro te koop zal zijn, honderd euro meer dan de Galaxy S8+ kost. Het toestel komt in de kleuren zwart, blauw en goud beschikbaar. Samsung zou de Galaxy Note 8 in de tweede helft van september presenteren.

Note 7

De Galaxy Note 8 volgt de Note 7 op. Dat toestel kwam vorig jaar vaak in het nieuws wegens accuproblemen. De accu van die smartphone kon in een heel klein deel van de gevallen vlam vatten door ontwerpfouten. Alle exemplaren werden door dit debacle uiteindelijk teruggeroepen.