'Massaproductie nieuwe iPhones gestart'

Apple zou gestart zijn met de massaproductie van de iPhone 7S, 7S Plus en iPhone 8. Alledrie de modellen zouden een glazen behuizing krijgen.

Verschillende toeleveranciers zijn met de massaproductie van componenten voor nieuwe iPhones begonnen, melden ingewijden aan Digitimes. De site meldt regelmatig juiste geruchten op basis van bronnen bij Aziatische toeleveranciers.

In lijn met geruchten van de laatste maanden is ook nu weer sprake van een iPhone 7S en 7S Plus, met hetzelfde formaat en vormgeving als de huidige modellen. De iPhone 8 heeft ook volgens deze nieuwe geruchten een 5,8 inch amoled-display en zeer dunne schermranden.

Glazen behuizing

Opvallend is de bewering dat alledrie de nieuwe modellen een behuizing van verstevigd glas zouden krijgen. Eerder werd gedacht dat alleen de iPhone 8 een glazen behuizing zou krijgen, en de 7S-modellen een aluminium body zoals de huidige iPhone 7.

De iPhone 8 zou daarbij een metalen frame krijgen, de 7S-modellen een aluminium frame. Vermoedelijk krijgen alle nieuwe iPhones zo'n glazen behuizing om draadloze inductielading mogelijk te maken; die techniek werkt niet met metalen telefoons.

Apple zou de amoled-schermen voor de iPhone 8 bij Samsung hebben besteld. De Zuid-Koreanen zouden Apple alleen al in 2017 van 80 miljoen amoled-schermen voorzien. Tot nu toe hadden iPhones altijd een lcd-scherm, amoled zorgt voor vollere kleuren, hoger contrast en een lager energieverbruik.

Samsung zou daarnaast dit jaar nog eens 80 miljoen amoled-schermen voor andere fabrikanten maken. Waar nodig kan Apple kennelijk nog bijbestellen om zijn iPhone-productie op te voeren.

Vingerafdrukscanner

Eerder deze week zei ook Apple-lekker Benjamin Geskin al dat de productie van de nieuwe iPhone was gestart. Daarbij deelde hij tekeningen van wat volgens hem de iPhone 8 is.

Die afbeelding lijkt sterk op eerdere afbeeldingen die werden gemaakt op basis van informatie van een iPhone-fabrieksmedewerker. De iPhone 8 op die tekeningen heeft zeer dunne schermranden en een display dat tot in de hoeken doorloopt.

Vlnr: iPhone 7, iPhone 8, iPhone 7 Plus

Vlnr: iPhone 7, iPhone 8, iPhone 7 Plus

De vingerafdrukscanner zou volgens geruchten mogelijk in het scherm verwerkt zitten. Op de vermeende definitieve tekeningen is in ieder geval geen vingerafdrukscanner achterop het toestel te zien.

Toch blijft het de vraag of het Apple lukt als eerste een vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Ook Samsung werkt volgens geruchten aan zo'n technologie, maar die zou voor de huidige Galaxy S8 en ook de aanstaande Galaxy Note 8 nog niet gereed zijn.

De nieuwe iPhones worden naar verwachting pas in september gepresenteerd. Apple toonde eerder deze week de nieuwste versie van iOS en enkele nieuwe Macs tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC.

Lees meer over:
Tip de redactie