De Galaxy Note 8, de phablet van Samsung die naar verwachting in de herfst verschijnt, zal net als de Galaxy S8 geen vingerafdrukscanner in het scherm krijgen.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf onderzoekt die mogelijkheid wel, maar heeft de techniek nog niet werkend gekregen op zijn volgende telefoon, zegt een anonieme medewerker van Samsung tegen de nieuwswebsite Naver.

Onder meer de beveiliging van de geïntegreerde vingerafdrukscanner zou nog te lastig zijn. Samsung werkt nog samen met de leverancier CrucialTec om de technologie in de toekomst wel werkend te krijgen, stelt de bron.

Verwacht wordt dat de Note 8 in de herfst verschijnt, met een groot scherm van 6,3 inch. Net als op de S8 zou dat scherm gebogen en nagenoeg randloos zijn. Volgens eerdere geruchten wordt de Note 8 de eerste Samsung-smartphone met een dubbele camera op de achterkant.

Naar verluidt werkt ook Apple aan het integreren van een vingerafdrukscanner in het scherm van de iPhone 8. Volgens sommige bronnen zal dit nieuwe ontwerp inderdaad in de herfst verschijnen, maar volgens andere geruchten is het ook nog mogelijk dat de vingerafdrukscanner aan de achterkant van de nieuwe iPhone komt te zitten.