Apple kondigt naar verwachting meer soorten apps aan die werken met spraakassistent Siri.

Dat schrijft Reuters op basis van voorspellingen door technici en ingewijden vanuit de industrie.

Apple zou de plannen voor uitbreiding van zijn spraakassistent aanstaande maandag toelichten. Dan vindt ontwikkelaarsconferentie WWDC plaats en houdt Apple een presentatie over software-updates, waaronder voor zijn besturingssystemen macOS en iOS.

Op dit moment werkt Siri met zes soorten apps van derden, waaronder berichten- en telefoon-apps, fitness-apps en apps voor taxiritjes. Tijdens de WWDC dit jaar voegt Apple daar volgens de ingewijden nieuwe categorieën aan toe, maar welke dat zijn is niet bekend.

Langzaam

Reuters schrijft dat Apple zijn spraakassistent niet meteen opent voor alle soorten apps, maar dat er slechts enkele categorieën worden toegevoegd, zoals bij iOS 10 ook het geval was. Op die manier heeft Apple een betere focus om de apps die met Siri werken te perfectioneren, denken de bronnen.

Door Siri iets verder open te stellen voor appmakers, moet het de concurrentie met bijvoorbeeld spraakassistent Alexa van Amazon beter aankunnen. Volgens geruchten presenteert Apple tijdens de WWDC ook een eigen speaker die werkt met de stembediening van Siri. De productie van deze speaker zou al zijn begonnen.