In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het over de Essential Phone van Android-oprichter Andy Rubin en over de mysterieuze aankondigingen van Apple komende week.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Essential

Android-oprichter Andy Rubin heeft deze week zijn Essential Phone onthuld. De high-end telefoon moet gaan concurreren met de iPhone 7 en Galaxy S8, maar hoe wil Rubin dat gaan aanpakken? En is het waarschijnlijk dat dit nieuwe bedrijf een plek in de markt weet te veroveren?

WWDC

Volgende week is het weer tijd voor de ontwikkelaarsconferentie WWDC van Apple. Het bedrijf onthult daar doorgaans nieuwe versies van iOS en MacOS, maar dit jaar wordt er ook nieuws over nieuwe MacBooks en een eigen slimme Siri-speaker verwacht. Opmerkelijk is hoe weinig er is uitgelekt over de verwachte aankondigingen, maar wat weten we wel?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.