Motorola heeft zijn nieuwe smartphone Moto Z2 Play onthuld. Dit toestel heeft een aantal nieuwe accessoires die modulair verbonden kunnen worden.

De Moto Z2 Play heeft een 5,5 inch AMOLED-scherm met een Full HD-resolutie. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 626-processor en heeft tot 4GB werkgeheugen.

Achterop de telefoon zit een 12 megapixel-camera. De selfiecamera voorop bevat een 5 megapixel-sensor. Daarnaast heeft het toestel een 3.000mAh-accu, waarmee hij volgens Motorola 30 uur gebruikt kan worden.

De Z2 Play heeft net als zijn voorganger een modulair systeem. Achterop de telefoon zit een magnetisch kliksysteem, waarmee extra accessoires zoals een camera of accu verbonden kunnen worden. 

Nieuwe modules

Motorola introduceert samen met de Z2 Play vier nieuwe accessoires. Zo verkoopt het bedrijf een gamepad waar het telefoonscherm in geklemd wordt. De speakermodule van JBL is volgens Motorola verbeterd en is hierdoor waterafstotend. 

Een vernieuwde batterijmodule belooft een dag aan accuduur toe te voegen. Exacte specificaties hiervoor zijn niet genoemd. Een vierde module maakt het mogelijk de telefoon draadloos op te laden.

De Nederlandse prijzen voor de smartphone en nieuwe modules zijn niet bekendgemaakt. In de Verenigde Staten kost de telefoon 499 dollar. De nieuwe hardware wordt later dit jaar in Europa verkocht. Een exacte datum volgt nog.