Samsung worstelt met de uitrol van zijn stemassistent Bixby in Engelstalige landen.

De functie verschijnt op zijn vroegst eind juni, meldt de Wall Street Journal woensdag op basis van twee anonieme bronnen.

Eigenlijk had Bixby direct op de Galaxy S8 moeten staan, toen dat toestel eind april verscheen. Dat lukt echter alleen met een Koreaanstalige versie in het thuisland van Samsung.

Het bedrijf wilde Bixby eind mei ook in het Engels beschikbaar stellen, maar volgens de Amerikaanse krant heeft de stemassistent in die taal nog veel moeite met grammatica en zinsstructuur. Daarom moet er zeker nog enkele weken aan worden gewerkt.

Knop

Op de Galaxy S8 en andere moderne Android-toestellen is al de stemassistent van Google aanwezig. Samsung wilde met zijn eigen stemassistent concurreren op deze markt, waar ook de Amazon-assitent Alexa en Apple-assistent Siri op actief zijn.

Een woordvoerder van Samsung zegt dat er nog gebruikerstests met Bixby worden uitgevoerd. Andere delen van Bixby, zoals automatische fotoherkenning, zijn al wel actief op de S8.

Het toestel heeft een speciale knop die is bedoeld om de Bixby-functie op te roepen. Wie momenteel die knop indrukt, krijgt een speciaal scherm met nieuws, weer en andere widgets te zien. Of en wanneer Samsung een Nederlandstalige versie van Bixby wil uitbrengen is niet bekend.