Een render gebaseerd op gelekte informatie laat het vermoedelijke design van de nieuwe iPhone 8 zien. Het scherm van de nieuwe smartphone moet groter worden dan de iPhone 7 Plus.

De afbeelding is gemaakt door iDrop News. Bij het samenstellen van de 3D-render zijn afmetingen gelekt door fabrieksmedewerkers gebruikt.

Het scherm van de iPhone 8 zou nagenoeg het hele toestel bedekken. Alleen aan de bovenkant zou nog een kleine strip aanwezig zijn met daarop de luidspreker, camera en sensoren.

Qua formaat zou de telefoon tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in zitten. Het scherm moet echter groter zijn dan die van de iPhone 7 Plus.

Vlnr: iPhone 7, iPhone 8, iPhone 7 Plus

Vlnr: iPhone 7, iPhone 8, iPhone 7 Plus
Vlnr: iPhone 7, iPhone 8, iPhone 7 Plus
Foto: iDrop News

Een vingerafdrukscanner is op de afbeelding niet te zien. Volgens geruchten wordt deze in het scherm verwerkt. Een tweede mogelijkheid is dat deze op de achterkant van het toestel wordt geplaatst, net als bij Android-toestellen.

Volgens geruchten heeft Apple dit jaar drie nieuwe iPhones op de planning: de iPhone 7S, 7S Plus en de iPhone 8. Daarbij zouden de 7S-modellen een traditioneler ontwerp volgen, terwijl de 8 zich richt op grotere vernieuwing zoals een volledig dekkend scherm.