Vrouw nam 773 telefoons af bij Vodafone zonder betalen

Een vrouw die bij Vodafone 773 telefoons afnam zonder te betalen, is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk.

Dat besloot de rechtbank vrijdag. De 44-jarige vrouw uit Nijmegen bestelde de abonnementen met gratis telefoons in ruim een jaar tijd. Ze gebruikte steeds verschillende namen, adressen en identiteitsnummers.

De vrouw verkocht de telefoons door aan een 28-jarige man, die ze in een telefoonwinkel weer doorverkocht. Hij kreeg twaalf maanden cel geëist wegens heling, waarvan vijf voorwaardelijk. Volgens de rechtbank wist de man dat de vrouw Vodafone had opgelicht. De Nijmegenaar maakte ongeveer 60.000 euro winst. Dit bedrag moet hij terugbetalen aan de Staat.

De officier van justitie had eerder een gevangenisstraf van elf maanden tegen zowel de man als de vrouw geëist. De man kreeg uiteindelijk een hogere straf omdat hij een professionele verkoper is. Van hem wordt juist verwacht eerlijk handel te drijven, stelt de rechtbank. Bij de straf van de vrouw is rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden.

Lees meer over:
Tip de redactie