De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat niet in hoger beroep in de door T-Mobile aangespannen zaak over het aanbieden van een datavrije muziekbundel aan klanten.

Dat meldt de ACM dinsdagmiddag.

In april van dit jaar oordeelde een rechter dat T-Mobile's datavrije bundels, waarbij klanten geen data verbruiken voor het streamen van muziek, gewoon zijn toegestaan. De ACM eiste een verbod op dergelijke acties, omdat het in strijd zou zijn met de Nederlandse netneutraliteit.

Volgens de rechter was Nederland niet bevoegd om een dergelijk verbod op te leggen, omdat op Europees niveau regelgeving geldt over netneutraliteit waarin 'zero-rating'-diensten niet worden verboden.

De ACM zegt zijn doel te hebben bereikt met het onderzoek naar T-Mobile's datavrije muziekbundel. "Wij hebben de zaak opgepakt om duidelijkheid te krijgen of deze Nederlandse wet kan bestaan naast de Europese verordening", aldus bestuurslid Henk Don.

"Die duidelijkheid is er nu. We leggen ons neer bij de uitspraak van de rechter." ACM onderzoekt echter nog of de zero-rating-bundel van T-Mobile voldoet aan de Europese wetgeving.