Android-toestel Nokia 9 op gelekte foto's te zien

Het nieuwe vlaggenschip-toestel van Nokia krijgt een Qualcomm Snapdragon 835-chip en 5,3 inch qhd-scherm.

Dat blijkt uit gelekte foto's van een hands-on met het nieuwe Nokia-toestel die FrAndroid maandag plaatst. Die opvolger van de Nokia 6 zou de Nokia 9 gaan heten.

Het precieze uiterlijk van het toestel blijft door een grote beschermhoes onduidelijk. Wel is te zien dat het toestel een metalen behuizing krijgt, voorzien van een usb-c-poort en koptelefoon-ingang.

Ook is te zien dat het toestel een Snapdragon 835-chip met 4GB werkgeheugen, 64GB opslag en 5,3 inch qhd-scherm krijgt. Achterop zit een dubbele 13 megapixelcamera. Net als bij Huawei-toestellen maakt daarbij één lens foto's in kleur en de ander in zwart-wit. Samengevoegd moet dat voor scherpere foto's zorgen.

De vingerafdrukscanner zit bij de Nokia in de fysieke thuisknop onderaan het scherm. Links en rechts van die knop zitten lichtgevende touch-knoppen. De interface van het toestel lijkt op de vrijwel onaangepaste versie van Android die bijvoorbeeld op de Google Pixel draait, maar dan in Nokia-blauw.

Het is nog onduidelijk wanneer de Nokia 9 officieel gepresenteerd en verkocht wordt. Volgens geruchten krijgt het toestel een adviesprijs van 750 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie