'Aankomende phablet LG krijgt OLED-scherm'

Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant LG is van plan om vanaf de tweede helft van dit jaar zijn smartphones met een OLED-scherm uit te rusten. De V30, een vermeende phablet van het bedrijf, zou het eerste LG-model worden dat weer zo'n scherm krijgt.

Dat meldt het Koreaanse The Investor op basis van een ingewijde.

LG bracht in 2015 voor het laatst een telefoon met OLED-scherm uit, de LG Flex 2, maar sindsdien heeft het bedrijf geen van zijn telefoons meer uitgerust met een dergelijk display. Concurrent Samsung biedt al geruime tijd smartphones aan met een OLED-scherm. Volgens geruchten zou ook Apple kiezen voor OLED in de iPhone 8.

De bron van The Investor meldt dat LG's displayafdeling in juli van dit jaar van start gaat met de productie van OLED-panelen. Een deel hiervan zou bedoeld zijn voor verkoop aan Chinese smartphonefabrikanten, maar naar verluidt gaat het grootste deel naar LG's smartphonetak.

Volgens geruchten krijgt de V30, de opvolger van de tweeschermige V2, een gebogen scherm zoals de bij de Samsung Galaxy S8. Het toestel zou dit najaar op de markt verschijnen en moeten concurreren met de aankomende Note 8. Ook het volgende vlaggenschip van LG, dat vermoedelijk de G7 gaat heten, zou een OLED-scherm krijgen.

 

 

 

Lees meer over:
Tip de redactie