'Apple stopt met ontwikkeling en verkoop iPad Mini'

Apple zou stoppen met zowel de verkoop als de ontwikkeling van de 7,9 inch iPad Mini.

Dat meldt een 'bron dichtbij Apple' tegenover BGR. Apple zou geen nieuwe versies van de iPad Mini meer uitbrengen, en de verkoop van de tablet uiteindelijk uitfaseren.

De iPad Mini verscheen in 2012, voordat Apple de grotere 9,7 inch iPad dunner en lichter maakte en toen de grootste iPhone een scherm van 4 inch had. Sinds 2014 brengt Apple jaarlijks iPhones met schermformaten van 4,7 en 5,5 inch uit. Vooral die 5,5 inch iPhone Plus-modellen zouden volgens Apple de rol van de iPad Mini ondertussen beter vervullen, zegt de anonieme bron.

De iPad Mini is al anderhalf jaar niet meer intern vernieuwd, en de verkopen van de gehele tablet-markt en dus ook de iPad lopen al jaren geleidelijk terug. Apple zet de laatste jaren in juist in op de grotere, krachtigere iPad Pro. Daarmee lijkt de iPad Mini buiten de strategie van Apple te vallen.

Begin juni houdt Apple zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC. Volgens geruchten presenteert het bedrijf daar een iPad Pro met een 10,5 inch scherm. Dankzij dunnere schermranden zou die iPad hetzelfde fysieke formaat als de reguliere 9,7 inch iPad hebben.

Lees meer over:
Tip de redactie