HTC presenteert U11-smartphone met knijpbediening

Smartphonefabrikant HTC heeft zijn nieuwe vlaggenschip onthuld. De HTC U11 heeft een speciaal knijpsysteem om apps mee te starten.

HTC spreekt van een innovatief bedieningssysteem, dat de volgende stap na het aanraakschermen moet zijn. Door in de zijkanten van het toestel te knijpen, wordt een hieraan gekoppelde app gestart. 

Het knijpsysteem kan bijvoorbeeld de camera starten, waarna er nog een keer geknepen kan worden om een foto te maken. Ook kan de zaklamp worden gestart. De telefoon start verschillende apps op basis van of de gebruiker kort of lang knijpt.

HTC gaat vanaf juli testsoftware voor appontwikkelaars beschikbaar stellen, waarmee ze knijpfuncties binnen hun eigen apps kunnen toevoegen.

Specificaties

De HTC U11 bevat een Qualcomm Snapdragon 835-chipset en 4GB aan werkgeheugen. Het toestel wordt standaard met 64GB opslag geleverd, dat met een microSD-kaart kan worden uitgebreid. 

Het 5,5 inch-scherm heeft een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Dit scherm kan net als bij eerdere vlaggenschepen van HTC ook met handschoenen worden bediend.

HTC gaat de U11 in Nederland vanaf begin juni verkopen voor 749 euro in de kleuren zilver, blauw, wit en zwart. In andere landen wordt ook een rood model aangeboden.

Lees meer over:
Tip de redactie