Telecomprovider Tele2 gaat een mobiel abonnement met onbeperkte data, belminuten en sms-berichten aanbieden.

Dat heeft het bedrijf op maandag bekendgemaakt. Het onbeperkte abonnement start vanaf woensdag 17 mei voor 25 euro per maand. 

Bestaande Tele2-klanten kunnen upgraden naar de onbeperkte bundel, ook als hun abonnement nog niet is verlopen. Daarnaast kunnen nieuwe klanten een euro per maand bijbetalen om het onbeperkte abonnement per maand opzegbaar te maken.

De provider blijft tegelijkertijd zijn abonnementen met beperkte bundels aanbieden. "Op de korte termijn blijft dit alternatief bestaan", aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover NU.nl. Het aantal abonnementsopties wordt wel verlaagd van vijf naar vier. Daarbij is het onbeperkte abonnement de duurste optie.

T-Mobile

Tele2 volgt met zijn onbeperkte abonnement het voorbeeld van concurrent T-Mobile, dat sinds januari een vergelijkbare optie biedt. T-Mobile zag zijn klantenaantal sindsdien stijgen met 69.000 abonnees.

Het abonnement van Tele2 is met 25 euro per maand goedkoper dan de optie van T-Mobile, die wordt aangeboden voor 30 tot 35 euro per maand.