Nieuwe Android-versie krijgt sneller updates

Android gaat in de toekomst sneller updates uitbrengen voor smartphones.

Google heeft de manier waarop het systeem updates krijgt aangepast. Dat schrijft het internetbedrijf op zijn website. De huidige manier zorgt voor flinke vertragingen in het updaten van Android.

Als er een nieuwe update komt, moeten chipfabrikanten de software aanpassen aan hun eigen hardware. Als dat gedaan is, kunnen smartphone-ontwikkelaars als Samsung en HTC hun eigen toevoegingen doen aan het besturingssysteem. Vervolgens moeten providers akkoord gaan met de nieuwe versie van Android. Pas dan wordt een update beschikbaar voor smartphone-gebruikers.

Project Trebble

Google wil dit proces versnellen met een project genaamd Trebble. Daarmee wordt de architectuur van Android aangepast, zodat chipfabrikanten de software niet langer aan hoeven te passen. De update gaat dan dus direct door naar de smartphone-fabrikanten.

Project Trebble is pas vanaf Android O beschikbaar. Dat is een nieuwe versie van Android die nog aangekondigd moet worden. De proefversie voor ontwikkelaars heeft het nieuwe systeem al wel.

Lees meer over:
Tip de redactie