HTC draait verlies voor achtste kwartaal op rij

Taiwanese smartphonemaker HTC heeft voor het achtste kwartaal op rij verlies gedraaid, maar wist dat verlies wel terug te dringen.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van HTC (pdf) over de eerste drie maanden van dit jaar.

Het verlies was in het eerste kwartaal van dit jaar 2 miljard Taiwanese dollar (60,7 miljoen euro). Een jaar geleden lag het verlies in het eerste kwartaal nog op 4,8 miljard Taiwanese dollar, het afgelopen kwartaal was het verlies 3,1 miljard Taiwanese dollar.

In de eerste drie maanden draaide HTC een omzet van 14,5 miljard Taiwanese dollar (440,3 miljoen euro), iets lager dan de 14,8 miljard Taiwanese dollar in het eerste kwartaal van 2016.

HTC heeft zijn verlies kunnen terugdringen door zijn operatiekosten met 20 procent te verminderen. De brutowinst steeg naar 16,3 procent, het hoogste punt sinds het derde kwartaal van 2015.

Moeilijke smartphonemarkt

Het Taiwanese bedrijf heeft het al jaren zwaar op de zeer concurrerende smartphonemarkt. Die wordt enerzijds geregeerd door grote bedrijven als Apple en Samsung, die het grootste marktaandeel en de meeste winst pakken, en anderzijds door Chinese merken die het hardst groeien.

HTC is positief over zijn VR-tak, die virtualrealitybril Vive ontwikkelt. Het bedrijf noemt de onlangs aangekondigde Vive Tracker, een accessoire waarmee bewegingen van de VR-bril nauwkeuriger kunnen worden bijgehouden. HTC haalt vakprijzen en lof van ontwikkelaars aan.

HTC presenteert later deze maand een nieuw vlaggenschip-toestel. Ook verzorgt HTC de assemblage van de Google Pixel, die in Nederland niet verkrijgbaar is.

Lees meer over:
HTC
Tip de redactie