Samsung verwacht in het tweede kwartaal van 2017 groei te kunnen noteren, vanwege de verschijning van de nieuwe Galaxy S8.

Dat heeft het bedrijf donderdag gemeld bij de presentatie van zijn definitieve kwartaalcijfers. De eerste verkoopcijfers van de S8 en S8+ zijn volgens het bedrijf "robuust".

Zoals eerder al werd voorspeld, werd in het vorige kwartaal een flinke winststijging genoteerd. De nettowinst kwam uit op 7,68 biljoen won (6,2 miljard euro). Dat is het beste resultaat sinds 2013.

Het concern draaide een omzet van ruim 50 biljoen won (41 miljard euro), een stijging van zo'n 1,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

Kwartaalcijfers Samsung

Geheugen

Samsung profiteerde vooral van de sterke vraag naar geheugenchips. Volgens het bedrijf leveren die relatief hoge prijzen op, door de beperkte voorraden op de markt. Zo waren deze chips in het tweede kwartaal goed voor bijna twee derde van de operationele winst van Samsung.

In het vorige kwartaal zag Samsung zijn mobiele tak minder winstgevend worden, omdat de Galaxy S7 en S7 Edge in prijs werden verlaagd, in afwachting van hun opvolger. Wel zegt het bedrijf dat zijn budgetsmartphones en de middenklasse A-reeks goed zijn verkocht.