De premiumversie van de nieuwe iPhone zal mogelijk worden uitgesteld naar oktober of november. De andere iPhone 7S-modellen staan dan nog wel gepland voor in september.

Dat beweert analist Ming-chi Kuo in een onderzoeksrapport, aldus 9to5Mac. Kuo staat bekend om zijn goed geïnformeerde bronnen rond Apple.

Apple zou van plan zijn om twee varianten op de iPhone uit te brengen in 2017: de iPhone 7S en de iPhone 8. Daarvan is de laatste een duurdere variant met OLED-scherm.

Volgens Kuo heeft Apple last van productieproblemen bij de iPhone 8, waardoor de massaproductie niet op tijd kan starten. Het zou daarom aannemelijk zijn dat deze telefoon pas in oktober of november verkocht wordt.

Door productietekorten zou de iPhone 8 ook minder goed leverbaar zijn in 2017. Het is onduidelijk wanneer de productie zal aantrekken.

De analist vermoedt dat Apples verkoopcijfers onder het uitstel zullen lijden, omdat minder mensen in september een iPhone aanschaffen. Mogelijk wachten klanten op de iPhone 8 later in het jaar.