De iPhones die Apple later dit jaar aankondigt zouden True Tone-displays hebben, die de kleurtemperatuur aan omgevingslicht aanpassen.

Dat meldt investeringsbank Barclays op basis van toeleveranciers aan MacRumors.

Momenteel heeft alleen de 9,7 inch iPad Pro een True Tone-scherm. Met omgevingslich­­­­­­t­­­sensoren met vier kanalen stemt dat scherm de kleuren en de helderheid automatisch af op het omgevingslicht.

De volgende iPhones, volgens aanhoudende geruchten presenteert Apple er dit jaar drie, zouden allemaal voorzien zijn van een sensor die het volledige kleurenspectrum meet. Volgens de bron van MacRumors gaat Apple voor zijn aanstaande iPhones een iets duurdere sensor gebruiken dan in de iPad Pro.

True Tone

De werking van True Tone lijkt op apps als f.lux en iOS-functie Night Shift. Die verminderen het blauwe licht in de avonduren, wat de nachtrust zou moeten bevorderen.

True Tone past de kleuren aan op de omgeving, zodat de schermen bij licht van gloeilampen een geler licht weergeven dan bij daglicht. Daardoor zouden de kleuren relatief waarheidsgetrouwer moeten zijn.

Volgens eerdere geruchten zou Apple drie iPhones presenteren. Het topmodel is naar verluidt een totaal nieuw toestel met oled-scherm, de andere twee zouden licht verbeterde exemplaren van de iPhone 7 en 7 Plus zijn.