De eerste bètaversie van iOS 10.3.2 is niet beschikbaar gesteld voor oude iPhones en iPads met een 32-bits-processor. Daarmee lijkt Apple ondersteuning voor deze apparaten te willen staken in de volgende iOS-update. 

De testsoftware is niet te downloaden voor de iPhone 5, 5C en vierde generatie iPad. Dat terwijl Apple eerder deze week wel iOS 10.3 voor deze apparaten uitbracht. De inmiddels niet meer ondersteunde apparaten gebruiken een 32-bits-processor, terwijl nieuwe iPhones en iPads een 64-bits-chip bevatten. 

De gestaakte ondersteuning voor de 32-bits-apparaten is opmerkelijk. Meestal wacht Apple hiermee tot de volgende grote software-update, wat in dit geval iOS 11 zou zijn. Het techbedrijf heeft nog niet bekendgemaakt of de apparaten ook in de definitieve versie van iOS 10.3.2 niet ondersteund worden.

Apps

Het schrappen van ondersteuning voor oudere apparaten komt kort nadat Apple bètagebruikers waarschuwde bij het gebruik van 32-bits-applicaties. Volgens de techgigant zullen deze oudere apps binnenkort niet meer functioneren. 

Daarmee zouden 187.000 apps niet langer werken, oftewel 8 procent van de gehele iOS App Store. Deze apps zijn sinds 20 september 2013 niet meer bijgewerkt.