Andy Rubin, een van de bedenkers van het besturingssysteem Android, heeft een voorproefje getoond van een smartphone die bijna geen randen om het scherm meer heeft.

Op Twitter plaatste Rubin, die dit jaar de startup Essential oprichtte, een foto waarin een klein deel van het apparaat zichtbaar is. Duidelijk lijkt in ieder geval te zijn dat de smartphone op Android zal draaien.

Nadat Google het bedrijf Android overnam, werkte Rubin jarenlang voor de zoekgigant. In 2013 nam hij de leiding over van de robotica-afdeling van Google, maar in 2014 verliet hij het bedrijf helemaal.

In januari maakte Rubin bekend dat hij met zijn nieuwe bedrijf een smartphone met randloos scherm wil maken. Essential zou daarnaast werken aan slimme huishoudelijke apparatuur.

Rubin zei de Essential-smartphone medio 2017 op de markt te willen brengen. Het apparaat moet modulair worden, zodat accessoires er gemakkelijk opgeklikt kunnen worden. Die functionaliteit heeft Rubin nog niet gedemonstreerd.

In februari toonde LG al de G6, een smartphone waarbij de schermranden sterk zijn verkleind. Naar verluidt krijgt ook de Galaxy S8 van Samsung zo'n soort display, met gebogen randen. Ook de Mi Mix van het Chinese Xiaomi heeft al vrijwel geen randen meer.