Samsung gaat de eind vorig jaar uit de handel gehaalde Galaxy Note 7 opnieuw verkopen in bepaalde markten. Wanneer en waar is nog niet duidelijk.

Dat meldt Samsung maandag op zijn website. Het bedrijf kondigde een drieledig plan aan voor de wegens brandgevaar teruggeroepen Note 7.

Een deel van de exemplaren die het bedrijf in zijn bezit heeft wordt opnieuw uitgebracht als zogeheten ‘refurbished’ toestellen, oftewel gereviseerde versies, of huurtoestellen.

Om te kijken in welke markten Samsung die aangepaste exemplaren aan gaat bieden, pleegt het eerst overleg met lokale telecomwaakhonden en –providers. Ook wordt per markt gekeken of er vraag naar is naar de aangepaste Note 7. Concrete details over de terugkeer van de Note 7 worden in een later stadium bekendgemaakt.

Tegenover The Verge meldt een woordvoerder dat dan ook de naam van het gereviseerde toestel bekendgemaakt wordt. Daarmee lijkt het bedrijf te impliceren dat de Note 7 bij zijn terugkeer op de markt een andere naam meekrijgt. Ook sluit Samsung een release in de Verenigde Staten alvast uit.

Samsung gaat niet alle Note 7-toestellen opnieuw verkopen. Een ander deel wordt uit elkaar gehaald, de onderdelen zullen gebruikt worden voor de productie van testexemplaren. Het restant van de voorraad zal worden gerecycled.