'Ontwerp iPhone 8 wordt hommage aan originele iPhone'

Apple zou met het ontwerp van de iPhone 8 een hommage geven aan het rondere 'waterdruppel'-ontwerp van de originele iPhone.

Apple wil de tiende verjaardag van de iPhone aangrijpen om terug te keren naar het originele ontwerp, meldt het Koreaanse ET News. De eerste iPhone verscheen in juni 2007.

Het eerste model en de iPhone 3G en 3GS die erop volgden hadden alledrie een gekromde achterkant. Met de iPhone 4 stapte Apple over op een ontwerp met een platte achterkant en zijkanten. De zijkanten van het toestel zijn sinds de iPhone 6 weer afgerond, maar de achterkant is plat gebleven.

De iPhone 8 krijgt volgens ET News een volledig glazen, gekromde behuizing. Het model dat volgens geruchten een 5,8 inch scherm krijgt, wordt wel veel dunner dan de originele iPhone.

3D-glas

Apple zou voor die glazen behuizing '3D-glas' gebruiken, waarbij de randen met veel meer bolling overlopen in de achterkant. Het scherm zou ondertussen 'relatief plat' blijven, waarbij de randen maar lichtjes gekromd zijn.

Het scherm van de iPhone 8 zou niet volledig over de zijkant lopen, zoals bijvoorbeeld bij de Galaxy Edge-toestellen van Samsung. Volgens geruchten krijgt de iPhone 8 als eerste iPhone een flexibel oled-scherm.

Volgens eerdere geruchten krijgt de iPhone 8 zeer smalle schermranden, een 3D-scanner voor gezichtsherkenning en de mogelijkheid om draadloos op te laden. Ook zou het toestel 'Snapchat-achtige' functies krijgen.

Lees meer over:
Tip de redactie