Samsung kondigt virtuele assistent Bixby aan

Samsung heeft zijn virtuele assistent Bixby officieel aangekondigd. Bixby krijgt een speciale knop op de nog niet onthulde Galaxy S8-smartphone. 

Bixby moet "fundamenteel anders worden" dan andere stemassistenten, stelt Samsung in een persbericht. De software moet toegang krijgen tot alle apparatuur in huis, zoals smartphones, computers, huishoudelijke apparatuur en 'internet of things'-gadgets. 

De assistent kan worden opgeroepen tijdens een handeling, om deze vervolgens af te maken. Hierdoor moet het makkelijker zijn om te wisselen tussen het aanraken van de smartphone en stemcommando’s. 

Bixby leert om meerdere stemcommando’s voor dezelfde opdracht te accepteren, waardoor er geen exacte uitspraak nodig is om iets uit te voeren. Volgens Samsung moet het hierdoor natuurlijk aanvoelen om tegen de assistent te praten.

Volgens Samsung staat Bixby standaard geïnstalleerd op de Galaxy S8, waarop de assistent samenwerkt met een aantal apps. Op termijn moeten meer apparaten en apps worden ondersteund.

Samsung heeft op 29 maart een evenement gepland, waarop de Galaxy S8 zal worden gepresenteerd.

Lees meer over:
Tip de redactie