'Apple wil Snapchat-achtige functies aan iPhone 8 toevoegen'

Apple zou werken aan augmentedrealityfuncties (AR) van de iPhone, waarmee Snapchat-achtige filters in foto’s gebruikt kunnen worden.

Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. 

De AR-functie maakt het mogelijk om virtuele objecten in het beeld van de camera te plaatsen. Sociaal fotonetwerk Snapchat biedt al langer de mogelijkheid om AR-beelden bovenop een foto of video te plaatsen. 

Apple zou ook kijken naar een scherptedieptefunctie die augmented reality gebruikt. Hierdoor moet het mogelijk zijn de scherpte van een foto achteraf aan te passen.

De Huawei Mate 9 en P10 bieden vergelijkbare opties, maar dan zonder augmented reality. Op de iPhone is het al mogelijk foto's met scherptediepte te maken in een portretmodus, maar de positionering van deze scherptediepte kan niet achteraf worden gewijzigd.

De AR-optie van de iPhone moet het mogelijk maken één object in een foto of video aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld een hoofd 180 graden worden gedraaid.

Nieuwe iPhone

De nieuwe AR-functies worden in de volgende versie van de iPhone toegevoegd, stelt Bloomberg. Deze wordt hoogstwaarschijnlijk in september 2017 onthuld. 

Bloomberg zei eerder al dat Apple werkt aan een augmentedrealitybril die pas op een later moment op de markt zal verschijnen. Het bedrijf zou zich eerst richten op AR voor de iPhone.

Lees meer over:
Tip de redactie