Simyo schrapt toeslag voor sneller 4G-internet

Simyo past vanaf dinsdag zijn internet- en belbundels aan. De provider gaat meer MB's aanbieden voor minder geld en een toeslag voor 4G-internet vervalt.

De nieuwe tarieven zijn dinsdag gepubliceerd op de site van Simyo. Eerder kregen klanten gratis 3G en moesten zij 5 euro per maand betalen voor een upgrade naar 4G, met een hogere internetsnelheid. Alle klanten kunnen nu gratis 4G activeren, of hoeven niet meer te betalen als ze dit al hadden gedaan.

De grootste databundel van 4 GB gaat 16 in plaats van 25 euro kosten. Ook de bundels van 1 en 2 GB gaan in prijs omlaag, terwijl de kleinste databundels van 200 en 500 MB helemaal verdwijnen. 

Als klanten hun databundel hebben opgemaakt, blijft het even duur om MB's bij te kopen: 5 euro voor 500 MB.

Bellen

Wie weing belt, zal wel iets meer gaan betalen. Een belbundel met 100 minuten wordt een euro duurder: 7 euro per maand. De belbundel van 200 minuten vervalt en de bundel met 300 minuten houdt dezelfde prijs van 8 euro per maand.

Nieuw is de mogelijkheid om onbeperkt te bellen voor 13 euro per maand. Onbeperkt sms'en kost nu 1 euro per maand, waar daar eerder 3 euro per maand voor moest worden betaald.

Bestaande klanten van de sim-only-provider kunnen ook hun oude bundels blijven gebruiken. Maar als ze eenmaal zijn gewisseld naar een nieuwe bundel, kunnen ze niet meer terug naar het oude aanbod. De Simyo-bundels zijn 1 euro per maand goedkoper als klanten ze direct voor een heel jaar afnemen.

Lees meer over:
Tip de redactie