Vanaf donderdag is het in de betaal-app Vodafone Wallet mogelijk om een PayPal-rekening toe te voegen. Zo kan voor het eerst contactloos worden betaald bij Nederlandse winkels met een PayPal-rekening.

De app, die alleen beschikbaar is voor Vodafone-klanten met een speciale NFC-simkaart, werkte eerder met de speciale SmartPass van Vodafone zelf. Dat was een Visa-creditcard waar klanten een saldo op konden storten.

Die dienst is inmiddels afgeschaft, en in de betaal-app kunnen nu direct Visa- en MasterCard-kaarten worden ingevoerd om mee te betalen. Via PayPal is het ook mogelijk om contactloze betalingen direct van een normale bankrekening af te schrijven.

Net als bij betalingen met een contactloze pinpas hoeft geen pincode te worden ingevoerd voor bedragen onder de 25 euro. Daarboven moet een viercijferige code worden ingetoetst.

Een woordvoerder van PayPal zegt dat het bedrijf ook kijkt naar samenwerkingen met andere aanbieders, zodat contactloos betalen voor klanten van andere providers mogelijk wordt.

In de toekomst moet het met de Vodafone Wallet ook mogelijk worden om in te checken in het ov. Het zogenoemde 'Smart OV'-project bevindt zich al sinds 2015 in de testfase. Een woordvoerder kon niet zeggen wanneer een bredere uitrol wordt verwacht.