Smartphones gemaakt door Motorola zullen weer de bedrijfsnaam als merk gebruiken. Daarmee stapt het bedrijf af van het gebruik van Lenovo als smartphonemerk.

Dat vertelt Motorla-president Aymar de Lencquesaing aan CNET. De oude merknaam zal gefaseerd in de komende jaren worden ingevoerd, waarbij per land wordt gekeken hoe dit het beste gedaan kan worden.

Volgens De Lencquesaing is Motorola al een sterke naam in onder andere Brazilië, waar dit merk relatief makkelijk geïntroduceerd kan worden. In bijvoorbeeld Rusland is Lenovo echter een bekender merk. Motorola wil zijn merknaam ook hanteren in China, het thuisland van moederbedrijf Lenovo.

Afgelopen jaar besloot Motorola om weg te stappen van de traditionele merknaam. Daarvoor in de plaats kwam 'Moto by Lenovo', waarmee er meer nadruk moest komen op het moederbedrijf van de smartphonemaker.

Nu draait Motorola deze beslissing terug. Door Motorola als merknaam te hanteren, hoopt het bedrijf klanten te herinneren aan hun lange geschiedenis op de telefoonmarkt.