De iPhone-modellen die Apple in 2017 zal uitbrengen, zullen worden voorzien van de lightning-poort. Ook zal er ondersteuning zijn voor snelladen.

Dat meldt AppleInsider op basis van analist Ming-Chi Kuo. 

De analist denkt dat Apple het snelladen dit jaar gaat introduceren voor alle drie de iPhone-modellen. Naar verwachting verschijnen er drie versies. Het duurste model zou het snelst worden opgeladen.

Eerder deze week verscheen het gerucht dat Apple zou overstappen op usb-c voor zijn nieuwe iPhones. Eén van voordelen van die kabel zou zijn dat Apple daarmee toegang zou krijgen tot de snellaadfunctie, die nu niet beschikbaar is voor de lightning-aansluiting. Kuo denkt dat Apple een manier heeft om dit alsnog met lightning mogelijk te maken.

Video's in hoge kwaliteit

Een ander voordeel van usb-c is dat er snel video’s in hoge kwaliteit verstuurd kunnen worden. Kuo denkt echter te weten dat Apple dit niet belangrijk genoeg zou vinden om alsnog de overstap te maken naar de andere aansluiting.

De lightning-aansluiting is niet alleen dunner dan de usb-c-aansluiting, ook levert het Apple geld op middels het Made for iPhone-programma. Accessoiremakers moeten hieraan deelnemen voordat ze door Apple goedgekeurde accessoires mogen uitbrengen.

Het zou nog wel kunnen dat Apple bij de volgende iPhone een lightning-kabel meelevert met aan de andere kant een usb-c-aansluiting. Daardoor zouden de iPhones voor 2017 gemakkelijker gekoppeld kunnen worden aan de nieuwe MacBooks van het bedrijf.