Sony heeft een reeks nieuwe smartphones onthuld, waarvan twee zeer langzame slow-motionvideo’s kunnen vastleggen. De beelden worden met een snelheid van 960 frames per seconde gefilmd.

De tragere slow-motioncamera zit in de Xperia XZs en de Xperia XZ Premium. Beide telefoons gebruiken een nieuwe camera waarbij er geheugen in de 19 megapixel-sensor is geïntegreerd. De selfiecamera heeft een 13 megapixel-sensor.

Smartphones bieden al langer slow-motionfuncties, maar bieden daarbij meestal een filmsnelheid van 240 frames per seconde. Door dit te verhogen naar 960 frames, kan een video nog langzamer worden afgespeeld zonder dat het beeld begint te schokken. 

De camera’s kunnen volgens Sony ook voorspellen wanneer de sluiterknop ingedrukt moet worden, waarbij automatisch vier foto’s worden gemaakt. De gebruiker kan vervolgens selecteren welke van deze vier foto’s goed is. 

Deze Sony-smartphone filmt super langzame slow-motion
Deze Sony-smartphone filmt super langzame slow-motion

4K

De Xperia XZ Premium is ook voorzien van een 4K-scherm met een HDR-kleurbereik. Sony gebruikte al 4K in de Z5, maar dit toestel had nog geen HDR. 

Sony voorziet de XZ Premium van een Snapdragon 835-processor. De XZs heeft een Snapdragon 820-chip. 

In Nederland wordt de XZs vanaf 13 maart verkocht voor 649 euro. Het toestel zal in eerste instantie alleen bij T-Mobile in Nederland worden aangeboden. De XZ Premium moet ergens aan het einde van het voorjaar worden uitgebracht in Nederland. Dit toestel kost 749 euro.

Lees al het nieuws over Mobile World Congress in ons dossier