Telefoonfabrikant Alcatel brengt een Android-smartphone met een verwisselbare LED-cover die via een soort lichtshows notificaties van apps kan tonen in verschillende kleuren.

Alcatel presenteerde de telefoon, de A5 LED genaamd, tijdens de techbeurs Mobile World Congress die momenteel gaande is in Barcelona.

De cover licht op wanneer gebruikers een bericht krijgen van een bepaalde app, bijvoorbeeld Facebook of Whatsapp. Ook reageert de achterkant op muziek. Gebruikers kunnen daarnaast zelf een kleurencombinatie ontwerpen voor de LED-cover.

De A5 Led is vanaf juni van dit jaar verkrijgbaar voor 199 euro. De smartphone wordt geleverd met drie verwisselbare covers, waaronder de LED-variant. De twee andere kleuren waaruit gekozen kan worden, zijn glanzend zwart of glanzend zilver. Het toestel draait op Android 6.0 en heeft een 5,2 inch scherm met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels. De camera op de voorkant is 5 megapixels, die op de achterkant 8 megapixels.

Alcatel onthulde naast de A5 Led nog twee budgettoestellen, de A3 en U5. Die twee smartphones zijn vanaf mei te koop en kosten respectievelijk 149 en 99 euro. De A3 biedt een vingerafdrukscanner en is uitgerust met NFC-technologie. De scanner kan gebruikt worden om snel een foto te maken. Beide telefoons zetten in op het maken van selfies.

Lees al het nieuws over Mobile World Congress in ons dossier