Enkele iOS-gebruikers die deelnemen aan de bèta van iOS 10.3 hebben gisteravond en vannacht een notificatie gekregen waarin ze worden aangespoord gebruik te maken van tweestapsverificatie.

Wanneer de gebruikers reageren op de notificatie, dan worden ze direct naar de juiste instellingen gebracht waar de extra beveiligingslaag geactiveerd kan worden. Daarnaast kan er extra informatie gevonden worden over de mogelijkheid, schrijft 9to5Mac.

Mochten gebruikers de notificatie negeren of wegvegen, dan zal er bovenaan de app met instellingen een melding staan waarin ze alsnog worden aangespoord de functie te activeren.

De notificatie gaat pas weg wanneer de tweestapsverificatie is ingesteld of wanneer die notificatie wordt weggeveegd. Hij zal niet automatisch verdwijnen.

Het is nu al voor iedereen mogelijk tweestapsverificatie te activeren op zijn iPhone of iPad. De notificatie brengt de mogelijkheid echter beter onder de aandacht. Of iedereen na de lancering van iOS 10.3 de notificatie gaat ontvangen, is nog niet bekend.