Fabrikant TCL, licentiehouder van BlackBerry, heeft tijdens een presentatie in Barcelona officieel de BlackBerry KeyOne onthuld. Dit is een Android-smartphone met een fysiek toetsenbord.

Het toetsenbord beschikt over een qwerty-indeling. De smartphone is geschikt voor de zakelijke markt en is voorzien van BlackBerry’s eigen Dtek-software, dat bovenop Android is gelegd als een softwareschil. De Android-versie is Android 7.1.1 (Nougat).

De KeyOne zou een redelijke schone versie van Android aanbieden, met enkele toevoegingen in de vorm van de BlackBerry Hub en een aantal applicaties die zijn gericht op de zakelijke markt. De BlackBerry Hub is een hulpmiddel dat verschillende soorten notificaties bundelt binnen één app en waar gebruikers andere applicaties aan kunnen koppelen.

BlackBerry KeyOne is een Android-smartphone met fysiek toetsenbord
BlackBerry KeyOne is een Android-smartphone met fysiek toetsenbord

Aanraakgevoelige omgeving

Het toetsenbord fungeert ook als een aanraakgevoelige omgeving, waarmee de aanwijzer op het scherm boven het toetsenbord bediend kan worden.

Bovendien kunnen gebruikers instellen dat een specifieke toets op het bord een applicatie naar keuze lanceert, door de knop een korte tijd ingedrukt te houden. Daarnaast zit er een vingerafdruklezer in de spatiebalk.

Het scherm van de BlackBerry KeyOne is 4,5-inch groot en beschikt over een schermresolutie van 1.080 bij 1.620 pixels.

Snapdragon 625-processor

Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 625-processor, evenals een accu met een vermogen van 3505 mAh. Op de achterkant zit een twaalf megapixel-camera en op de voorkant een frontcamera van acht megapixel.

De BlackBerry KeyOne is vanaf april verkrijgbaar voor een bedrag vanaf 599 euro. De smartphone zal alleen in de kleur zwart verkrijgbaar zijn.

Lees al het nieuws over Mobile World Congress in ons dossier