LG heeft zondag zijn nieuwste smartphone G6 gepresenteerd. Het apparaat valt vooral op door zijn dunne schermranden en extra langwerpige ontwerp.

Maar liefst 80 procent van het oppervlak van de G6 wordt ingenomen door het scherm, stelt LG zondag op het Mobile World Congress in Barcelona. Ondanks het grote 5,7 inch-scherm moet het mogelijk zijn om de G6 comfortabel in één hand vast te houden.

De G6 heeft een langwerpiger scherm dan andere smartphones, met een beeldverhouding van 18:9. Door dat scherm is de telefoon relatief smal. LG zegt te hebben samengewerkt met ergonomen om ervoor te zorgen dat hij goed in de hand ligt.

Bij het bekijken van video's zullen G6-gebruikers wel regelmatig zwarte balken aan de zijkanten zien, omdat de meeste films, tv-series en internetvideo's in de meer vierkante 16:9-beeldverhouding worden opgenomen.

Stemassistent

De behuizing is gemaakt van aluminium en glas. Het toestel verschijnt in de kleuren zwart, wit en grijs. De vingerafdrukscanner zit aan de achterkant.

Op het brede scherm worden 2.880 bij 1.440 pixels op getoond. Volgens LG kunnen hier ook HDR-beelden met een hoger contrast op worden getoond, al is de maximale helderheid nog niet bekend. In ieder geval Netflix en Amazon Prime Video zullen HDR-video's beschikbaar maken op de G6.

De smartphone draait op een Snapdragon 821-processor met 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. Net als de eerdere Google Pixel-telefoons wordt de slimme stemassistent Google Assistant ingebouwd in de G6. Die werkt voorlopig nog niet in het Nederlands, maar wel in het Engels.

Camera

Net als vorig jaar heeft de telefoon van LG een dubbele camera. Eén van de camera's heeft een groothoeklens, die een beeldhoek van 125 graden kan vastleggen. Daardoor is het mogelijk om panoramabeelden te maken.

De G6 heeft ook de mogelijkheid om vierkante foto's te maken voor diensten als Instagram. Op het scherm kunnen twee van zulke vierkante foto's naast elkaar worden getoond. Het is ook mogelijk om naar livebeelden van de camera te kijken en tegelijk een eerdere foto te bewerken. Vanuit de fotogalerij kunnen gebruikers bewegende gif-afbeeldingen maken door twee tot honderd foto's te combineren.

Aan de voorkant zit een 5 megapixel-camera die ook een relatief grote beeldhoek van 100 graden ziet. De G6 is waterdicht tot een diepte van 1,5 meter. Volgens een woordvoerder verschijnt de G6 waarschijnlijk in april in Nederland; een prijs is nog niet bekend.

Lees al het nieuws over Mobile World Congress in ons dossier