Technologiebedrijf Asus gaat drie varianten van de ZenFone 3-smartphone in Nederland verkopen. Daarmee betreedt het bedrijf de Nederlandse telefoonmarkt. 

Dat heeft de telefoonmaker op donderdag bekendgemaakt. De ZenFone 3, Go en 3 Max worden per direct bij Nederlandse winkels aangeboden. 

Met de toestellen richt Asus zich op een lager segment van de smartphonemarkt. De ZenFone 3 is met 400 euro de duurste van de drie telefoons. Deze telefoon heeft een 5,5 inch-scherm, 4 GB RAM-geheugen en twee simkaartslots. Een model van 50 euro minder heeft een 5,2 inch-scherm en 3 GB RAM. 

De ZenFone 3 Max heeft een grotere 4.130mAh-accu waardoor hij langere tijd gebruikt kan worden. Deze telefoon wordt voor 200 euro aangeboden. De 150 euro kostende ZenFone Go is het budgetmodel in de reeks.

Asus verkoopt de ZenFone 3 al langer in het buitenland. De telefoon werd in mei 2016 aangekondigd, waarna hij in meerdere landen op de markt verscheen. 

Nu de fabrikant zich op de Nederlandse markt richt, zullen toekomstige toestellen waarschijnlijk eerder hier verschijnen. Zo maakte Asus bekend dat de ZenFone AR, een telefoon met ondersteuning voor Googles augmentedrealityplatform Tango, in het tweede kwartaal van 2017 hier wordt verkocht. Daarmee zou Nederland één van de eerste landen zijn waar dit toestel wordt verkocht.