Er lijken officiële beelden van de LG G6 en Huawei P10 op internet te zijn verschenen. Beide smartphones worden zondag pas aangekondigd.

De foto's verschenen op het Twitter-account van Evan Blass, een Amerikaan die regelmatig informatie over nog niet verschenen smartphones bemachtigt.

Te zien is dat de LG G6 relatief dunne schermranden zal krijgen. Ook heeft het display zelf afgeronde hoeken. LG maakte eerder al bekend dat wordt gekozen voor een zeer breed scherm, met een verhouding van 18:9. De meeste smartphoneschermen hebben een 16:9-verhouding.

Aan de achterkant zit een dubbele camera. Op zijn Zuid-Koreaanse site maakte LG eerder bekend dat het gaat om twee 13 megapixel-camera's, die een brede beeldhoek van 125 graden kunnen vastleggen.

Het modulaire design van de LG G5, de telefoon die een jaar geleden verscheen, is geschrapt. Daardoor kan LG kiezen voor een behuizing die geheel van glas is gemaakt.

P10

De Huawei P10 wordt afgebeeld met een behuizing van matzwart metaal. Daarboven zit eveneens een dubbele camera, net als op de P9 van vorig jaar.

De vingerafdrukscanner van de P10 lijkt naar de voorkant van het toestel te zijn verhuisd. Die zat vorig jaar op de achterkant.

Zowel LG als Huawei houden op zondag een persconferentie om hun nieuwste smartphone aan te kondigen, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.