De geruchten dat Samsung de Galaxy Note 7 met een nieuwe, kleinere accu weer in India zou gaan verkopen, kloppen volgens het bedrijf niet.

Dinsdag zeiden anonieme bronnen tegen zakelijke krant Korea Economic Daily dat Samsung 'gereviseerde' uitvoeringen van de Galaxy Note 7 opnieuw zou uitbrengen.

Het zou gaan om circa 3 miljoen toestellen die eerder al op de markt werden gebracht, maar dan uitgerust met een kleinere accu. Dat zou het explosiegevaar waardoor de toestellen in 2016 van de markt werden gehaald moeten voorkomen.

Samsung ontkent tegenover Gadgets360 dat het van plan is om gereviseerde exemplaren van de Note 7 in India te verkopen. In het gerucht werd dinsdag naast India ook gesproken van "Vietnam en andere opkomende markten".

Hergebruiken

Het is onbekend of Samsung wel van plan is om de Note 7 in die landen nog wel uit te brengen, of dat er van een heruitgave van de Note 7 helemaal geen sprake is.

Volgens het gerucht op dinsdag zou Samsung de interne componenten van de Note 7 willen hergebruiken maar de toestellen wel van een nieuwe behuizing willen voorzien. Zo zouden de grote verliezen door de productie- en verkoopstop van het toestel wat verzacht moeten worden.

De Galaxy Note 7 werd in september vorig jaar gepresenteerd, maar na tal van incidenten met ontvlammende toestellen werd de telefoon eerst teruggeroepen en daarna volledig uit de verkoop en productie gehaald. Eind januari wees onderzoek uit dat twee verschillende accuproblemen voor de exploderende batterijen hebben gezorgd.