'Huawei werkt aan eigen stemgestuurde assistent voor smartphones'

Huawei werkt met een team van honderd ontwikkelaars aan een stemgestuurde assistent voor smartphones.

Het project zou zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling bevinden, meldt Bloomberg woensdag op basis van anonieme bronnen. Met de assistent wil Huawei het opnemen tegen Siri van Apple, Alexa van Amazon en de Assistant van Google.

Aanvankelijk komt de stemgestuurde assistent alleen uit in China en zal hij derhalve alleen in de Chinese taal gebruikt kunnen worden. Buiten China zou Huawei de samenwerking met zowel Google als Amazon willen voortzetten.

Eerder kondigde de Chinese fabrikant al aan dat Amerikaanse Mate 9-eigenaars toegang krijgen tot de assistent Alexa van Amazon. De Google Assistant is momenteel alleen nog verkrijgbaar voor de Pixel-smartphones, die nog niet in Nederland zijn gelanceerd.

Huawei is overigens niet de enige Android-fabrikant die waarschijnlijk aan een eigen digitale assistent werkt. Zo heeft Samsung vorig jaar Viv Labs overgenomen, de startup die is opgericht door mensen die aan Siri hebben gewerkt. Mogelijk gebruikt Samsung de verworven technologie als basis voor een eigen digitale assistent.

Lees meer over:
Tip de redactie