De iPhone 8 zou niet met een koptelefoonadapter worden geleverd. Wie een hoofdtelefoon met een traditionele 3,5mm-aansluiting wil gebruiken, moet hiervoor de adapter los aanschaffen.

Dat melden bronnen aan Macotakara. Bij de iPhone 7 en 7 Plus werd de geluidsadapter bij de telefoon geleverd, maar Apple zou dit bij de modellen van de iPhone 8 niet van plan zijn. 

Het bedrijf verkoopt op dit moment de koptelefoonadapter al los. Eén exemplaar kost bij Apple 9 euro. 

Apple verwijderde op de iPhone 7 de geluidspoort, omdat het bedrijf meer nadruk wilde leggen op draadloze alternatieven. Zo bracht de techgigant draadloze varianten uit van zijn eigen oordoppen. Bedrade koptelefoons kunnen via de oplaadpoort worden verbonden. 

Meer geruchten

De bronnen van Macotakara beamen een aantal eerdere geruchten die ook voorbijkwamen. Zo zou Apple een 5 inch-model van de iPhone 8 uitbrengen, die gebruik zal maken van draadloze oplaadtechnologie. De nieuwe smartphone zou daarom een glazen achterkant krijgen.

Volgens bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo zouden de nieuwe iPhones ook een significant sterkere accu krijgen vergeleken met de modellen van vorig jaar, zonder dat de telefoons zelf groter worden. 

Apple zou dit jaar drie nieuwe iPhones willen introduceren, waarvan één met een OLED-scherm. Deze uitvoering zou een groter scherm krijgen en aanzienlijk dunnere bezels, waardoor de telefoon niet of nauwelijks in omvang toeneemt. Ook zou de fysieke thuisknop komen te verdwijnen.

Apple reageert zoals gebruikelijk niet op dergelijke geruchten. De Korea Herald meldt echter maandag dat het bedrijf 160 miljoen OLED-panelen bij Samsung Display in bestelling zou hebben.