Technologiefabrikant Asus zou van plan zijn smartphones in Nederland te verkopen. Het gaat hierbij om meerdere varianten van de Zenfone 3.

Dat blijkt uit informatie van meerdere webwinkels die de smartphone verkopen, ontdekte Android Planet. Asus heeft nog niet op de geruchten gereageerd.

Asus zou van plan zijn om de Zenfone 3 Go, Zenfone 3 Max en de gewone Zenfone 3 in Nederland te verkopen. De telefoons worden voor respectievelijk 160 euro, 289 euro en 489 euro aangeboden.

De Go heeft een Snapdragon 410-processor, 2GB werkgeheugen en een 5 inch 720p-scherm. De Max is met een MediaTek-chip en 3GB werkgeheugen iets sterker. De duurste Zenfone heeft een iets groter 5,2 inch-scherm met een 1080p-resolutie en een 16 megapixel-camera.

Het is onduidelijk wanneer Asus de nieuwe smartphones in Nederland zou willen verkopen, maar webwinkels stellen klanten alvast in staat om te reserveren. Het bedrijf heeft op 23 februari een persevenement georganiseerd, maar het is nog niet bekendgemaakt wat hier zal worden aangekondigd.

De Zenfone 3-serie werd in mei 2016 door Asus onthuld en is in andere landen al langer verkrijgbaar. In Nederland wordt de telefoon op het moment nog niet officieel aangeboden.