De Zuid-Koreaanse overheid gaat de veiligheidsregels voor de productie van batterijen bij technologiefabrikanten aanscherpen. Daarmee reageert het land op de brandgevaarlijke Samsung Galaxy Note 7, die vorig jaar van de markt werd gehaald. 

Het Zuid-Koreaanse Ministerie van Handel, Industrie en Energie wil fabrikanten beter in de gaten houden en vaker inspecties houden, aldus een verklaring in handen van Reuters. Daarnaast moeten lithium-ion-accu’s vaker worden getest.

Samsung maakte onlangs bekend dat de Galaxy Note 7 in brand vloog door problemen met de ingebouwde accu’s. Zowel de originele telefoon als het vervangende toestel hadden brandgevaarlijke batterijen. 

"We vragen de industrie om onze visie te delen", aldus vice-minister Jeong Marn-ki in een verklaring. "Het garanderen van veiligheid is net zo essentieel als het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve producten." 

Internationaal

Zuid-Korea is het thuisland van Samsung, waar producten van het bedrijf vaak worden gemaakt. De strengere regels moeten effect hebben op telefoons die internationaal worden verkocht.

De Amerikaanse consumentenbond gaat de kwaliteitsnormen van batterijen samen met de telecomindustrie onder de loep nemen. Volgens de bond zou de zelfregulering van techfabrikanten tekort schieten.