Sony zou tijdens het Mobile World Congress in Barcelona niet één maar vijf nieuwe smartphones onthullen, met verschillende formaten en prijsklassen.

Dat meldt de Japanse site Sumaho Info. De site heeft nog geen titels voor bij de toestellen, maar in 2016 presenteerde Sony in totaal zes verschillende modellen in zijn Xperia-lijn.

Volgens het lek heeft het topmodel met de codenaam 'Yoshino' een 5,5 inch 4K-scherm. De telefoon zou een Qualcomm Snapdragon 835-chip gebruiken met 4 tot 6 GB ram.

Daaronder zit de 'BlancBright', een toestel met een Snapdragon 835 of 635 en 4 GB ram. Het 5,5 inch scherm van het toestel zou de qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels hebben.

Middenklassers

De midrange-toestellen met codenamen 'Keyaki' en 'Hinoki' zouden beiden een MediaTek Helio P20-chip hebben. De Keyaki heeft volgens het lek een 5,2 inch full hd-scherm en een 23-megapixelcamera. De Hinoki zou het doen met een 5 inch hd 720p-scherm en een 16-megapixelcamera. Als laatste wordt een toestel met codenaam 'Mineo' genoemd, met op de prijs van 350 dollar na geen verdere toelichting.

Mobile World Congress start op 27 februari in Barcelona. De twee toptoestellen met Snapdragon 835-chip komen naar verwachting pas later op de markt.

Qualcomm heeft de chip samen met Samsung ontwikkeld, en het Koreaanse bedrijf zou het gros van de chips in zijn Galaxy S8 willen gebruiken, meldde Forbes eerder. Dat toestel wordt pas na Mobile World Congress gepresenteerd, zei Samsung maandag.