De oververhittingsproblemen van de Samsung Galaxy Note 7, die in oktober vorig jaar leidden tot een wereldwijde teruggroepactie, werden veroorzaakt door een te grote accu.

Dat is de conclusie van het onderzoek dat Samsung aanstaande maandag publiceert, meldt de Wall Street Journal op basis van ingewijden. Samsung organiseert die dag een speciale persconferentie.

Volgens de Amerikaanse krant komt uit het onderzoek naar voren dat de accu van de Galaxy Note 7 niet goed in de behuizing van het toestel paste. Dat zou de oververhitting veroorzaken en had in bepaalde gevallen zelfs ontploffende Note 7-exemplaren tot gevolg.

De Wall Street Journal meldt daarnaast dat Samsung een speciaal programma heeft ontwikkeld om vergelijkbare fabricagefouten in de toekomst te voorkomen. Dit programma zou bestaan uit acht stappen en met name het aantal tests en inspecties opvoeren. 

Terugroepactie

Samsung besloot naar aanleiding van de accuproblemen om de Galaxy Note 7 volledig uit productie te nemen en alle geleverde exemplaren terug te roepen. In de Verenigde Staten zijn inmiddels 96 procent van alle Note 7-exemplaren weer ingeleverd. 

Volgens de Amerikaanse telecomprovider Verizon zijn er echter nog steeds duizenden toestellen in gebruik, ondanks uitgebrachte softwareupdates die de Note 7 onklaar maken, meldt Fortune. Om verder gebruik te voorkomen, heeft Verizon besloten voortaan alle uitgaande gesprekken die gebruikers voeren automatisch door te schakelen naar de klantenservice van het bedrijf.

Uitleg: Problemen rond brandgevaarlijke Note 7
Uitleg: Problemen rond brandgevaarlijke Note 7