Andy Rubin, een van de oprichters van het mobiele besturingssysteem Android, is bezig met het ontwikkelen van een smartphone met randloos scherm.

Rubin maakt binnenkort meer bekend over zijn nieuwe bedrijf Essential, waar hij als CEO de leiding zal nemen. Essential werkt behalve aan mobiele apparaten ook aan slimme thuisapparatuur, meldt persbureau Bloomberg vrijdag.

De smartphone met randloos scherm is een high-endtoestel dat het moet opnemen tegen de Apple iPhone 7, de Samsung Galaxy S7 en de Google Pixel.

De smartphone moet medio 2017 op de markt komen. Rubin heeft al contact gelegd met Foxconn voor de productie en assemblage.

Kleiner

Het toestel is naar verluidt kleiner dan de iPhone 7 Plus, maar heeft wel een groter scherm. Essential experimenteert nog met drukgevoelige touchscreens, zoals de nieuwe iPhones die hebben.

Ook wordt er gewerkt aan een modulair component. Zo zou het voor gebruikers mogelijk moeten zijn om accesoires, zoals een 360-gradencamera, op de smartphone te klikken.

Essential zal zich ook richten op slimme thuisapparatuur en kunstmatige intelligentie. Rubin heeft na zijn vertrek bij Google in 2014 veel aandacht besteed aan zelflerende computersystemen.