Tele2 laat geen nieuwe klanten met 3G-toestel meer toe

Nieuwe klanten van Tele2 moeten verplicht een 4G-smartphone gebruiken. Mensen die een sim-only-abonnement afsluiten met een oudere 3G-smartphone, of een goedkope mobiele telefoon die zelfs alleen 2G-netwerken kan gebruiken, kunnen geblokkeerd worden.

Dat heeft de provider gemeld op zijn website. De maatregel gaat op 1 februari in, vertelt een woordvoerder aan NU.nl. Nieuwe klanten zullen uitgebreid worden gewaarschuwd over de maatregel, als zij een sim-only-abonnement afsluiten.

Bestaande klanten die een toestel zonder 4G-verbinding gebruiken, kunnen dat blijven doen. Als zij hun abonnement verlengen, zullen ze wel moeten upgraden naar een 4G-model.

Klanten van Tele2 kunnen wel gebruik blijven maken van het 3G-netwerk van T-Mobile, als het eigen 4G-netwerk van de Zweedse provider niet bereikbaar is. Maar omdat zulk 3G-gebruik Tele2 meer kost dan verbruik via het eigen netwerk, wil de provider dit minimaliseren.

Tele2 belooft klanten te zullen waarschuwen voordat ze daadwerkelijk worden geblokkeerd. Als de blokkade daadwerkelijk wordt doorgevoerd, kunnen mensen nog wel worden gebeld, maar kunnen ze niet meer zelf bellen, sms'en en internetten.

Verreweg de meeste toestellen die in de afgelopen jaren zijn verschenen, kunnen overweg met 4G-netwerken. Het is onduidelijk hoeveel klanten zonder 4G-toestel Tele2 nog heeft.

Lees meer over:
Tip de redactie