Samsung en LG gaan waarschijnlijk voor het eind van 2017 uitvouwbare smartphones onthullen.

Dat stellen anonieme bronnen tegen de doorgaans betrouwbare Korea Herald. Samsung is vermoedelijk als eerste met de technologie, die het mogelijk maakt om de smartphone uit te vouwen tot een tablet met een schermformaat van 7 inch. In het derde kwartaal moet dit ontwerp worden geïntroduceerd, stelt één van de bronnen.

Voor de telefoon wordt een buigbaar scherm gebruikt. Vermoedelijk zijn de elektronica achter het scherm zo verdeeld dat ze om de vouw zijn verwerkt.

Samsung zou zeker 100.000 exemplaren van het apparaat willen produceren. Dat is erg weinig vergeleken met de productie-aantallen van andere Samsung-telefoons, dus vermoedelijk zal de opvouwtelefoon slechts in een beperkt aantal landen worden geïntroduceerd.

2018

Het is nog niet helemaal zeker of Samsung de smartphone daadwerkelijk zal uitbrengen, naar verluidt omdat de technologie nog duur is en daarom niet winstgevend kan worden gemaakt.

Ook is het mogelijk dat hij pas in 2018 zal verschijnen. Een bron vertelt aan Business Korea dat dit jaar mogelijk alleen een prototype wordt getoond, en dat de commerciële introductie volgend jaar volgt.

LG

Concurrent LG zou zijn eigen uitvouwbare smartphone in het laatste kwartaal van het jaar willen introduceren. Details over dit apparaat zijn niet bekend, maar ook LG zou gaan voor een eerste oplage van 100.000 exemplaren, aldus een bron tegen de Korea Herald.

Mogelijk wil LG zijn schermtechnologie ook verkopen aan andere bedrijven als Apple of Huawei.