LG Display onthult breder smartphonescherm voor multitasking

Beeldschermfabrikant LG Display heeft een QHD-scherm voor smartphones aangekondigd met een beeldverhouding van 18 bij 9. Dit scherm zal worden gebruikt in de nieuwe LG G6-smartphone van LG.

Door de nieuwe aspectratio is het scherm breder dan andere displays. Volgens de fabrikant is het op het scherm makkelijk om bijvoorbeeld twee apps tegelijkertijd te gebruiken. Daarnaast biedt het volgens LG een "betere kijkervaring". 

Het nieuwe smartphonescherm heeft een resolutie van 2880 bij 1440 pixels en is 5,7 inch groot. Hij heeft een pixeldichtheid van 564 pixels per inch, wat hoger ligt dan bij andere QHD-smartphonedisplays.

LG Display zegt het scherm te gaan leveren voor het volgende vlaggenschip van LG. Daarmee wordt naar alle waarschijnlijkheid gerefereerd naar de LG G6. LG’s chef techniek Skott Ahn zei op gadgetbeurs CES eerder deze maand dat de G6 "binnenkort" zal worden aangekondigd.

De LG G5 was een modulair toestel, waar extra onderdelen op aangesloten konden worden. Met de G6 zou het bedrijf hier weer van af willen stappen.

Lees meer over:
Tip de redactie