Apple zou de productie van de iPhone 7 voor het eerste kwartaal van 2017 met 10 procent terugschroeven wegens tegenvallende verkopen.

Apple schroefde de productie van de iPhone 6S in het eerste kwartaal van 2016 ook al terug. Daarna zou het bedrijf voor de introductie van de iPhone 7 in september ook 20 procent minder exemplaren hebben laten maken dan eerder gepland, meldt Nikkei Asian Review op basis van toeleveranciers.

Omdat de nieuwste iPhones alsnog minder snel zouden verkopen dan verwacht, zou Apple de productie nu met nog eens 10 procent terugschroeven, schrijft de Japanse zakenkrant. De vermindering in productie zou gelden voor zowel de iPhone 7 als de 7 Plus.

iPhone 7 Plus populair

De 7 Plus zou wel het populairste model zijn. Door een tekort aan camerasensoren voor de iPhone met dubbele camera zou Apple echter niet aan de vraag kunnen voldoen.

Apple verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst minder iPhones dan in het jaar daarvoor. Net als de gehele smartphonemarkt heeft ook Apple te kampen met afvlakkende verkopen.

Consumenten lijken langer te doen met hun smartphones en de vernieuwingen van nieuwe toestelen zijn vaak kleiner. Marktonderzoeker KGI voorspelde in september al dat de iPhone 7 minder zou gaan verkopen dan zijn voorganger.